Wasmachine maakt het programma niet af

wasmachine maakt programma niet af

Bijna is uw schone was klaar. Straks alleen nog maar even de was in de wasdroger gooien, daarna een half uurtje wasopvouwen en eventueel wat strijken. Wat kan u nu nog stoppen? Nou… de wasmachine stopt ermee en maakt het wasprogramma niet meer af. Wat is er aan de hand? Dient u een wasmachine reparatie Almere in te schakelen? Of kunt u zelf de oorzaak achterhalen en daarna de wasmachine zelf repareren? Dit zijn zomaar een aantal gedachten die door uw hoofd kunnen gaan wanneer uw wasmachine er plotseling mee stopt. Lees daarom onderstaand artikel goed door, want dit kan u wellicht veel geld schelen. 

De filter bij de pomp is verstopt

Als uw wasmachine het programma niet meer afmaakt en niet centrifugeert is het meestal zo dat de filter bij uw pomp verstopt zit. Dit kan komen door kleine voorwerpen zoals munten, haren, pluizen of klein speelgoed. Om dit probleem op te lossen kunt u de filter schoonmaken. Laat voordat u hier aan begint al het water uit de afvoerslang lopen. Dit kan flink wat zijn. Als al het water uit het afvoerslangetje gestroomd is, maakt u dan het filter schoon.

Koolborstels zijn versleten

Het kan ook zijn dat de koolborstels die in uw wasmachine zitten, versleten zijn.  Een manier om te checken of het inderdaad aan de koolborstels van uw wasmachine ligt, is om te luisteren naar de wasmachine wanneer deze aan het wassen is. Als u de motor van de machine niet meer hoort dan is de kans groot dat dit de oorzaak van uw probleem is. Het oplossen van dit probleem is echter iets moeilijker, wij raden dan ook aan om uw koolborstels door een vakkundige monteur te laten vervangen. Dit zodat u geen verdere schade aan richt.

 

admin

View more posts from this author