Sleutel vergeten. Niet weer?!

sleutel-vergeten-in-huis

Het gebeurt iedereen wel eens. Je moet naar je werk, maar je hebt haast dus je doet honderdduizend dingen tegelijkertijd. Je schiet in je schoenen en jas en rent de deur uit. Je trekt de deur achter je dicht en gaat snel naar je werk. Na je werk kom je thuis en je wil je huis in, maar je hebt in al je haast helemaal geen sleutel meegenomen! Dan kan je dus na een drukke werkdag je huis niet in. Helaas gebeurt dit regelmatig en er wordt dan ook regelmatig een slotenmaker gebeld om deuren te openen. Gek genoeg gebeurt dit het vaakst helemaal bovenin het land waar ze slotenmaker Groningen bellen, en onderin het land waar ze slotenmaker Maastricht bellen. Dit hoeft gelukkig niet als je samenwoont met iemand. Maar wat als je alleen woont? Hier onder staan een aantal tips, die je kunt gebruiken als jij vaak je sleutel vergeet.

Je kunt bijvoorbeeld ergens een sleutel verstoppen. Doe dit dan natuurlijk niet in je huis, maar buiten. Je kunt de sleutel natuurlijk verstoppen onder een plantenbak of onder de container, maar dat is niet de meest veilige verstopplaats. Inbrekers kennen deze plekken ook. Verzin daarom eens wat anders. Leg de sleutel onder een losse tegel of misschien in een lamp of iets degelijks.

Wat je ook kunt doen, is een kluisje aanschaffen dat je buiten kunt ophangen. Deze moet dan te openen zijn met een code. Als je hier een sleutel in stopt en jij weet de code, kun je natuurlijk altijd bij een sleutel. Zorg wel dat niemand anders de code kent. Dan is het weer niet veilig.

Wat je ook kunt doen, is een sleutel achterlaten bij een vriend, vriendin, familielid, etc. Dan kun je deze ophalen als je je sleutels een keer vergeet. Misschien kun je er één achterlaten bij de buren, dan is deze altijd binnen bereik.

Als laatst kun je bijvoorbeeld een sleutel op de deur hangen, zodat je deze altijd ziet als je weggaat.

admin

View more posts from this author